Preheader.
eGenerator Campaign
God Jul och Gott Nytt År
IFK Helsingborg vill tack för ett gott 2019. 

Vi vill passa på att tacka er för ert engagemang under året.

Det har varit ett spänande år med många fina prestationer. 

Vi önska er en riktigt God Jul och ett riktigt gott 2020!
Ny ordförande
IFK Helsingborgs friidrottssektion har fått en ny ordförande, Anders Ek. Anders har varit engagerad i klubben under en lång tid och jobbat bland annat med SM 2017, Lag-SM 2018 och 2019 samt med Öresundsspelen. Välkommen som ordförande Anders!
Presentation av Anders Ek
Mitt namn är Anders Ek och jag är nyvald ordförande för ledningsgruppen för friidrottssektionen inom IFK Helsingborg. Jag har alltid älskat idrott i alla former och som ung ägnade jag mycket tid åt styrketräning, speciellt styrkelyft. Jag blev även som sextonåring invald i styrelsen för vår klubb Tyrs AK, så engagemang inom föreningslivet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag är 55 år, bor i villa i Svalöv och har fyra egna och tre bonusbarn, fem flickor och två pojkar mellan 31 och 14.

Anledningen till att jag hamnat i IFK är att vår dotter Joanna, 15 år i sommar, började med friidrott för drygt fyra år sedan. Det dröjde inte länge innan jag och min fru Christina blev engagerade som funktionärer vid våra evenemang. Fick hösten 2016 genomgå utbildning som nationell domare inför vårt stora SM sommaren 2017 och har därefter varit engagerad i alla våra större friidrottstävlingar.

Jag har varit egen företagare sedan 1987 inom olika branscher. Christina startade Montessoriskolan Kärnhuset på Råå på 90-talet och efter att vi träffats 2002 har vi utvecklat verksamheten under namnet Palmlunds Skolor där jag var vd. Hösten 2017 sålde vi verksamheten och sedan dess har jag en mer fri roll som styrelseledamot i några mindre verksamheter, både helägda och delägda.

Min förhoppning med uppdraget är att utveckla kärnverksamheterna som är träning för många ungdomar, både bredd och elit, samt på gymnasienivå inom NIU på Filborna. En förutsättning för detta är att satsa och utveckla våra evenemang, som Öresundsspelen, Vårruset och Springtime.
Nya ledningsgruppen
Den nya ledningsgruppen i IFK Helsingborg friidrott består av:

Ordförande: Anders Ek             
Ekonomi: Hans Josefson                 
Ledamot: Thomas Kristiansson
Ledamot: Göran Tornée
Ledamot: Sara Thor
Ledamot: Andreas Ivarsson
Ledamot: Vesna Lukic
Adjungerad: Sofia Ovesson

Valberedning: Hans Mölstad, Lars Landén, Karin Olsson Westergren
Tack Sara och ledningsgruppen
Vi vill tacka avgående ordförande Sara Johnson och hennes ledningsgrupp för ett stort engageng och ett gediget arbete under 2018/2019. Klubben har tagit stora steg framåt på många områden.
Inomhussäsongen
Inomhussäsongen är i fullgång. Innan julledigheten har det bland annat tävlats i Malmö samt Julklappsjakten i Göteborg. Det har varit kul att se fina prestationer från många aktiva.

Efter juluppehållet kommer många stora tävligar bland annat Atleticumspelen och Pallasspelen. Vi har förhoppningar om att många kvalar in till SM-tävlingarna, ISM i Växjö, JSM i Göteborg, USM i Örebro samt IVSM i Malmö.
Träningsläger
I början av året kommer många grupper att åka på läger. Elitgruppen och NIU åker till Teneriffa och Juniorgruppen åkter till Cypern.
Arranagemang 2020
Datumen för våra arrangemang nästa år är

Vårruset 28 april
Springtime 9 maj
Öresundsspelen 26-28 juni

Datumen för Kretsen och Friidrottsskolan är ej fastställda.
Kalendarium
12 jan Malmö Indoor Challenge, Malmö
25-26 jan Pallasspelen, Malmö
8-9 feb Atleticumspelen, Malmö

22-23 feb ISM, Växjö
29-01 feb IJSM, Göteborg
7-8 mars IUSM 15-16 år, Örebro
14-15 mars Götalands 13-14 år, Göteborg
28 febr-01 mars IVSM, Malmö

28 april Vårruset
9 maj Springtime
26-28 juni Öresundsspelen
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här