Preheader.
eGenerator Campaign
Ordförande har ordet
Vilken härlig IFK gemenskap på vår oförglömliga klubbresa till Finnkampen i helgen😊 TACK alla fantastiska medlemmar och funktionärer som hjälpt till vid årets stora arrangemang, Springtime, Öresundsspelen, Vårruset, Lag SM, Kretsen och Kraftmätningen  – det är tack vare er som vi kan genomföra professionella arrangemang och få in nödvändiga intäkter till klubben.  Nu laddar vi för höstterminen.

/Sara Johnson, ordförande
All time high på Finnkampen
Vi var dryga 50 glada IFKare som fick uppleva en fantastisk Finnkamp på Stockholms stadion i helgen. Det var magiskt att få uppleva Duplantis stadionrekord på 6,00 meter. Vi är extra stolta över IFK:s  egna Linnea Jönsson som gjorde en fin Finnkampsdebut och Karin Olsson Westergren som coachade det svenska ungdomslaget.
Missa inte sista tränarutbildningen lördag 14 september
Under våren och sommaren har vi en väldigt uppskattad egen tränarutbildning vid ett par tillfällen. Tredje och sista utbildningstillfället blir lördag den 14 september. Anmäl dig till: mariadiskus@hotmail.com. Tack Maria Pettersson och Karin Olsson Westergren för att ni genomför detta.
JSM i Göteborg och USM  i Trollhättan, 8-10 augusti, VSM i Huddinge 16-16 aug
Vid JSM knep IFK två guld, ett silver och tre brons, läs mer på facebook. På USM fick vi inga medaljer men många fina kämparinsatser.  På VeteranSM i Huddinge tävlade knappt 10 IFK are , med väl godkänt.
Världens bästa klubbstuga – så fint det blev
Tack hela gänget med Maria Pettersson (ledare 09/10) i spetsen för att ni fixade klubbstugan så fint. Nya golv, nymålat, utrensat och ny fräsch inredning.
Friidrottsskolan
Under sommarens första två veckor genomfördes klubbens populära friidrottsskola på Heden. Totalt deltog ca 365 barn som leddes av våra egna IFK-tränare tillsammans med 30 sommarpraktikanter anställda via kommunen. Två lyckade veckor med mycket friidrott, lek och fint väder!
En fin tävlingssäsong går mot sitt slut
Stavhoppsgänget har haft en sommar fullspäckad med tävlingar och efter en stark säsongöppning blev alla systrarna Jönsson uttagna till respektive internationellt mästerskap. Först ut på den internationella arenan var Annika där hon på Universaden fick tävla mot andra universitetsstudenter på en stekhet arena i vackra Neapel. Näst på tur ett par dagar senare var Linnea som hoppade U23 EM på "hemmaplan" i Gävle, och genom att tangera dåvarande säsongsbästa tog en 14e plats. Och sist men inte minst fick både Gabriella och Greger följa med juniorlandslaget till Borås och tävla samt coacha på U20 EM, vilket resulterade i först en finalplats och därefter en fin sjätteplats för Gabriellas del. Detta resultatet följde Gabriella upp med att vinna F19 klassen på JSM i Göteborg på höjden 407, samtidigt som Linnea vann JSM i K22 klassen på exakt samma höjd.  //Greger Jönsson
Sommar friidrottsskola
I våras sökte vi och fick medel från Helsingborgs stad till en Sommar friidrottsskola. Vi kunde därmed avlöna ca 10 av våra duktiga ungdomar för att driva detta.

Under några veckor i sommar har vi, Sofia Ovesson och Olivia Dittlau, samordnat friidrottsträningar för barn i åldrarna 6-15 år, ca 30 per tillfälle.  Det har varit väldigt roligt och lärorikt för oss, då vi har anordnat och lagt fram olika förslag om hur dessa träningarna skulle gå till. Barnen och ungdomarna som har tränat har fått prova på de olika friidrottsgrenarna samtidigt som de har fått nya vänner. Vi hoppas och tror att vi har fått upp friidrottsintresset för dessa och att de har haft en rolig tid tillsammans med oss och åtta andra aktiva i klubben som har hjälpt till som tränare” /Sofia och Olivia
Nordiska Juniorkampen, 17-18 augusti
Grattis tjejer att ni blev uttagna och till era fina prestationer på JNM i Norge. Gabriella Jönsson 2a i stav på 4,02 och Julia Henriksson 6a på 100 m och bästa svenska.
Hejarklack!
Lördagen 31 augusti är IFK Helsingborg hejarklack under Helsingborg Marathon. Detta är ett steg på vägen för att marknadsföra Springtime 40 år. Kom och hjälp oss att heja fram löparna, vi står i Slottshagen kl 9:30-13:30. Välkomna!
Kalendarium
SM i friidrott                                                 30 aug – 1 sep
Uppstartsmöte tränare yngre                            1 sep
Götalands, 13-14 år, Kalmar                              7-8 sep
Tränarutbildning,                                                14 sep
Engelholmssplen                                                15 sep
Kretsen, Landskrona                                           21 sep
Årligt medlemsmöte:                                           9 okt
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här