Preheader.
eGenerator Campaign
Ordförande har ordet
Tävlingssäsongen är i full gång vi har sedan maj genomfört Vårruset, Springtime och Kraftmätningen.  STORT TACK igen till alla ni som bidrog till att alla arrangemangen blev så lyckade. Vårruset och Springtime genererar våra största intäkter under året, vilket betyder väldigt mycket för nivån på träningsavgifter m m. Hoppas många av er kommer på vår medlemskväll med funktionärsinfo. måndag den den 24 juni! Lycka till alla ni som ska tävla vid Världsungdomsspelen i Göteborg! Helgen därefter, 5-7 juli, kör vi vårt eget Öresundsspelen.  

/Sara Johnson, ordförande
Världens bästa klubbstuga
Ni har väl inte undgått den makeover som klubbstugan genomgår! Det är röjargruppen, fixargruppen och städgruppen som är i full färd med att rymma upp, måla , lägga golv m m. Sen har friidrottsskolans sommarjobbare hjälp til att måla. Tack Maria Pettersson Stepanovic (09/10 gruppen) som drivit detta😊
Viktig information – funktionär
Nyligen fick alla ni medlemmar mejl om vårt nya system Funktionären. Fr o m nu vill vi att du själv går in och anmäler dig!

Gå in och anmäl dig NU till Öresundsspelen 5-7 juli:
Mejla ifkfunktionar@gmail.com  eller gå in på länken: ifkhelsingborg.funktionaren.se , följ instruktionerna vidare. Du kommer kunna anmäla dig till halvdagspass under de tre dagarna.

Vi behöver dig och förväntar oss att du/ni ställer upp som funktionär
vid Öresundsspelen 5-7 juli. Som medlem förväntas man hjälpa till vid ett par av
våra arrangemang under året. Våra arrangemang är klubbens PR utåt och intäkterna härifrån är
en absolut förutsättning för hela vår friidrottsverksamhet och att vi kan hålla relativt låga träningsavgifter. Det handlar endast om några timmars engagemang och är ett roligt sätt att lära känna andra i klubben och vara en del i klubbens gemenskap😊
Medlemskväll och funktionärsinfo  24 juni
Måndagen den 24 juni är alla engagerade och aktiva i IFK Helsingborg välkomna till Heden för trevligt samkväm. Dels vill vi tacka alla er som hjälp till vid Kretsen, Vårruset, Springtime och Kraftmätningen.  Under kvällen kommer vi även hålla ett informationsmöte för funktionärer vid Öresundsspelen (5-7 juli) och ni som ska vara funktionärer vid lag-SM i Malmö (26 juni).

Klockan 18.00: funktionärsinformation klockan 18.30: mat och tårta.

För att vi ska veta hur många som kommer, anmäl er till ifkfunktionar@gmail.com senast torsdag 20 juni. Varmt välkomna!
Friidrottsskolan
Under vecka 25 och 26 har vi fullt ös på Heden. Ca 200 barn per vecka provar friidrott och leker. Friidrottsskolan leds av våra egna ca 10 IFK ungdomar och 30 kommunanställda ungdomar.  Vi är stolta över att bedriva socialt entreprenörskap på riktigt, 40 ungdomar som har ett ansvarsfullt sommarjobb och bortåt 400 barn som får en oförglömlig sommarlovsvecka. Vecka 25 är fulltecknad men vecka 26 finns det några platser kvar!
Adam Landén
Nu är vi igång och tävlar
Flera av våra elitungdomar debuterade vid sprinttävlingar i Skara den 6 juni. Under den gångna helgen hade vi flera barn och ungdomar på Laxaspelen i Halmstad. På Laxaspelen satte Alva Bengtsson pb på 100 meter med 12.99. Joel Bengtsson har lyckats komma under kvalgränsen på 110 m häck, till JEM, ett par gånger under säsongen. Josephine Risberg Thoor har tävlat på 400 meter i Belgien, Sävedalen och nu senast på Laxaspelen (med fina 56.28). Många kommer nu tävla i Världsungdomsspelen i Göteborg 28-30 juni.

Bildtext: Adam Landén tävlade mot tuff konkurrens på Huddingespelen där han bl a knep 200 m segern på fina 22.57. 
Lag SM i Malmö
Tack hela funktionärsgänget som kommer åka till Malmö onsdag den 26 juni och ansvara för genomförandet av Lag SM tävlingen där. Tack vare SM 2017 och lag SM 2018 så har vi nu god rutin på att kunna genomföra dessa större tävlingar.
På läger
Under Kristi Himmelfärdshelgen hade 06 gruppen ett par dagars härligt läger vid Båstads nya friidrottsanläggning.
På utbildning
Under våren och sommaren har vi en egen tränarutbildning vid tre tillfällen. Tack Maria Pettersson Stepanovic och Karin Olsson Westergren för att ni genomför detta.
Sommar friidrottsskola
Under v 26-32 kommer vi att erbjuda gratis friidrottsträning 2 ggr per vecka, ffa för de barn och ungdomar som vill prova på friidrott. Projektledare för detta är våra ungdomar Sofia Ovesson och Olivia Dittlau. Kontakt:  sommarfriidrott@gmail.com
Finnkampen – save the date
Vi kommer troligen att kunna erbjuda alla er fantastiska funktionärer en resa till Finnkampen i Stockholm 24-25 augusti, till ett reducerat pris. Mer information kommer.
Copenhagen Open
Helgen  8-9 juni var det dags för det tradionsenliga besöket i Köpenhamn. Denna gången gick färden till Hvidovre Stadion.  Dryga 20-talet IFK ungdomar var med på årets resa. Vi tävlade på deras nylagda banor och övernattade som vanligt i gympasalen.

När vi landade på Heden på söndagskvällen hade vi med oss många goda minnen och en hel del personliga rekord i bagaget.
Kalendarium
·        v. 25 o 26, Friidrottsskolan
·        24 juni, medlemskväll och funktionärsinfo.
·        26 juni , lag SM i Malmö
·        Världsungdomsspelen i Göteborg
·        5-7 juli Öresundsspelen
·        v. 28-32 Sommar friidrottsskola
·        21 juli Ystadspelen
·        26-28 juli HAIS spelen
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här