Preheader.
eGenerator Campaign
Ordförande har ordet
Efter en intensiv utesäsong så har de flesta av våra aktiva nu i september en välbehövlig vila. Under nästa vecka, första veckan i oktober drar vi igång alla inneträningar i hallen.  Du missar väl inte vårt årliga medlemsmöte torsdag den 4 oktober kl. 18 i friidrottshallen. Efter ett kortare möte kommer det att delas ut märken och utmärkelser till våra duktiga friidrottare. Vi bjuder på smörgåstårta. Anmälan gör till ifk.helsingborg@telia.com senast 1/10. VARMT VÄLKOMNA!

Sara Johnson, Ordförande
Kick-off med ny energi för våra tränare
Helgen den 21-22 september hade våra tränare en innehållsrik kick-off på Örenäs Slott. På agendan har stod värdegrundsfrågor varvat med planering, organisations- och utbildningsfrågor. Ett stort tack till Skåneidrotten som hjälpte oss till produktiva dagar. Nu ser vi fram mot ett nytt härligt friidrottsår!
Välkommen till NIU information
Tisdagen den 10 oktober kl. 18.00, Filbornaskolans aula, hålls informationsmöte om idrottsgymnasiet för dig som går i 9:an (och föräldrar).
Lag SM och Öresundsspelen 6-8 juli  - TACK alla funktionärer
Under SM veckan stod vi under fredagen den 6 juli värd för finalen i lag SM i friidrott. Tävlingar på hög nivå och hur spännande som helst. Guldet gick till Ullevi såväl på dam- som herrsidan. Vi fick åter igen mycket beröm för ett professionellt mästerskapsgenomförande från Svenska Friidrottsförbundet. Samtidigt genomförde vi Öresundsspelen under fredag, lördag och söndag. TACK alla ni funktionärer för en fantastisk insats.
Friidrottsskola för 350 barn
Under sommaren genomfördes under två veckor den sedvanlig och mycket populära friidrottsskolan för barn . Totalt deltog ca 350 barn som leddes av IFKs egna duktiga ungdomsledare samt 32 stycken sommarjobbare anställda via kommunen.
Stora SM i Eskilstuna
Rapport från Kenth Olsson: Vi kom till start med 7 aktiva. även om det kom en del regn så var det riktigt bra förhållande för sprinters med god medvind. Bästa placering var Linnea Jönsson i stav med 3.93. Gabriella Jönsson slutade på 11:e plats. Marcus Tornee gjorde en fin insats på 200 m genom att gå till final på 21.07 (i semifinalen). Men fick tyvärr bryta finalen med känning i baksidan.  Joel Bengtsson och Johanna gjorde väldigt bra inledning på sina respektive häcklopp men 8:e häcken blev svår för båda.  Linnea Tillman löpte både 100 m och 200 m och gjorde nästpers i båda grenarna med  12.18 och 25.37.

För vår träningsgrupp (Team Kenth Olsson) så gick det bra som helhet. Fanny Runheim vann SM guld 100 m överraskande för många på fina tiden 11.51 dock med för mycket medvind. Dennis Forsman gjorde en imponerande insats med att först bli 6:a på 400 m finalen och därefter ställa upp på 200 försöken 1 timme efter 400 finalen. Detta gav slutligen en bronsmedalj och nytt personligt rekord med 21.25 i godkänd vind. Både Fanny och Dennis blev också uttagna till Finnkampen .
JSM i Huddinge och USM i Enskede
Det blev fina framgångar på JSM med 5 medaljer varav 3 st guld!
På JSM i Huddinge vann Linnea Jönsson i stav F19, Joel Bengtsson på 110m häck i P19 och Marcus Tornée på 200m i M22. Dessutom ett silver till Annika Jönsson i stav K22 samt ett brons till Omar Chabaan på 200m P19. Till det ytterligare fyra finalplaceringar där Gabriella Jönsson blev 4:a i F17 stav, Omar knep femteplats på 100m och Linnea Tillman 7:a på 100m samt 8:a på 200m K22. Även Sandra Säther kastade stabilt i K22s släggtävling, bara 3 meter från final.

På USM i Enskede hade vi tre tävlande där Emilia Münchmeyer tog en fin femteplats i F16 diskusfinal, samma placering som Adam Landén knep i P16 100m (i en historiskt snabb final). Adam blev även final-fyra på 200m och bara 14 hundradelar från vidareavancemang var Titti Ewertz på F15 80m.
IFK:are uttagna till större mästerskap
Hela sex aktiva från IFK Helsingborg blev under sommaren uttagna i olika landslag och skötte sig där med den äran. Gabriella Jönsson var med i Nordenkampen i Uppsala och UEM i Ungern. Uttagen av vår egen förbundskapten i ungdomslandslaget Karin Olsson. Bästa resultat var på Nordenkampen med personliga rekordet 4,04 i stav och en fin sjätteplats. Linnea Jönsson var med på JVM i Tammerfors och hoppade 3,80. Vid Nordisk-Baltiska i Gävle för 22-åringar sprang Marcus Thornée stafett 4x100 (Sverige 2:a) och Annika hoppade 3,80 i stav (3:a). Vid Nordiska 19-årskampen i Hvidovre deltog Joel Bengtsson, Omar Chabaan och Linnea Jönsson. Där var också vår egen Jonny Karlsson uttagen som sprintcoach. Alla gjorde otroligt fina resultat. Omar sexa på 200m (21,85), Linnea tvåa i stav (3,91) och Joel Nordisk Mästare på 110m häck (14.07). Joel och Omar deltog dessutom i Sveriges stafettlag på 4x100m (2:a).
Barn – och ungdomstävlingar
Under sommaren har flera av våra aktiva deltagit i Öresundsspelen 6-8 juli, Ystadsspelen, HAIS spelen i Hässleholm och Sydsvenska ungdomsspelen i Lund och  Götalandsmästerskapen för 13-14åringar i Eslöv, 8-9 september. Slutligen hade vi flera yngre debutanter på Kretsen på nyanlagda friidrottsanläggningen i Båstad söndag den 23 september.
Hallå där Karin W Olsson, IFK:s egen förbundskapten, NIU lärare m m
Hur känns det så här efter din första tävlingssäsong som förbundskapten för landslaget 16-17 åringar ?
- Jo tack, bra! Lite mör efter en intensiv sommar, men också otroligt tacksam för den kunskap och erfarenhet som uppdraget berikar mig med.

Berätta – vilka mästerskap har du varit med vid?
- Denna första sommar har bjudit på ett UEM i Ungern där 21 aktiva kvalade in, bl. a. vår egna Gabriella Jönsson i stav. Mer än hälften av truppen placerade sig i topp tolv så det får vi ju se som en fin framgång. Sedan avslutades sommaren med ungdomsfinnkampen i Tammerfors där killarna storstilat vann sin kamp och tjejerna i och för sig förlorade men med mindre marginal än väntat. Så slår man ihop kamperna så var det flest poäng till Sverige!

Vilket mästerskap ligger närmast i tiden?
- Nästa år är det Youth Olympic Games i Baku som gäller och en Finnkamp i Sverige.

Det måste vara ett stimulerande uppdrag, berätta vad du fått med dig?
- Det är verkligen mycket. Håller för fullt på att reflektera och summera. Det är ett komplext uppdrag, bara det en insikt i sig. Absolut roligast har varit att få träffa och lära känna alla de aktiva som inkluderats i landslagsuppdragen och få vara en del i deras resa. Till det kommer flera tränar- och ledardialoger med allt vad det kan inkludera; tankar kring individuell coachning, uttagningsprocesser, organisatoriska frågor mm. Det har även varit intressant att få en djupare insikt i det organisatoriska arbetet och systemet som roddar hela vår Svenska Friidrott. 

IFK Helsingborg önskar Karin stort lycka till med uppdraget!
Kalendarium
Årligt medlemsmöte:                Torsdag 4 oktober
IFK Helsingborgs årsmöte:      Tisdag 23 oktober
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här