Preheader.
eGenerator Campaign
Ordförande har ordet
Vår egen Kretsen, precis innan påsk, blev väldigt lyckad med rekordmånga starter. Närmast har vi Vårruset och Springtime för dörren. Betydande intäkter för klubben och vi kommer behöva många av er som funktionärer!

Sara Johnson, ordförande
Springtime lördag 5 maj – nu hjälps vi åt med vårt största evenemang!
Nu närmar sig helsingborgarnas löparfest och IFK Helsingborg Friidrottssektions största inkomstkälla med stormsteg.

Vi behöver 200 funktionärer
Vi räknar med din hjälp vid Springtime! Om du inte redan har en funktion, mejla gärna claus.elnif@telia.com.

Vi vill ha fler anmälda
Varje extra anmälan betyder klirr i kassan. Hjälp oss att marknadsföra nu de sista veckorna. Du som är aktiv/förälder uppmanas att ta av våra vykort i hallen och dela ut på arbetsplatser, till vänner och bekanta.

Om Springtime
Springtime är en hel dags arrangemang, med famljeoasen på Sundstorget kl 11-16. Där finns alla våra partners & Team Rynkeby, med många aktiviteter för stora & små! Starttider: Barnloppet kl. 14.40, Minispringtime /Alla kan springa gruppen kl. 15.00, 10 km, kl. 15.30, 5 km, kl. 16.15, Gå, lunka, löp, kl.  16.20.

”Springtime är "loppet för alla" , där vi i Springtimegruppen lägger ner mycket arbete under året för att få ett bra resultat och skapa en familjedag i stan.  Nu laddar vi för 38:e löparfesten där vi tillsammans ska fortsätta göra Springtime till Helsingborgs bästa löpartävling. Vi räknar med er hjälp och ert stöd till vårt årligt största evenemang”.

Sten Lind, Tävlingsgeneral
Kretsen 24 mars
Lördagen den 24 mars genomförde vi vår egen Kretsen, med hela 524 starter, i Friidrottshallen. En uppskattad tävling, speciellt av våra yngre ungdomar som får prova-på-att tävla. Tack alla ni som hjälpte till!
Vårruset
IFK Helsingborg arrangerar tillsammans med IS Göta Vårruset (i år den 3 maj). Premiären för Vårruset förra året blev mycket lyckad och anmälningsläget inför årets upplaga bådar gott. Start och mål är på Norrvalla idrottsplats och banan som är 5 km går via Västra Berga och Maria Station bort mot Mariastaden och sen tillbaka längs Kullavägen.
Vi behöver många funktionärer – kontakta gärna kansliet, ifk.helsingborg@telia.com!
Friidrottsskolan
Friidrottsskolan anordnas årligen av IFK Helsingborg och är ett utmärkt tillfälle för barn och ungdomar att testa på friidrottens alla grenar med mycket inslag av lek och skoj. Vi kommer befinna oss på Hedens Idrottsplats hela dagen, träffa kompisar, ha roligt och röra på oss.

Nu är anmälan till årets Friidrottsskola öppen!  http://www.ifkhelsingborg.se/Friidrottsskola2018/
Springtimetröjor till Etiopien
I dagarna skickar vi iväg 510 Springtimetröjor till Kenenisa Bekele Academy, ett skolprojekt i Etiopien.  Tillsammans med den framgångsrika löparen Kenenisa Bekele ska det möjliggöras att fler ungdomar får en utbildning. Just nu pågår arbetet med att starta upp en skola i huvudstaden Addis Abeba. Läs mer på:  www.globalrelations.se .
Provlöpning Springtime
Knappt 200 löpare (rekordmånga) provlöpte för fjärde året i rad  Springtimebanan i strålande sol på Annandag Påsk. I mål fick man Cafego-kaffe och bananer.
HISO-stipendiat
Vår duktiga stavhoppartjej Linnea Jönsson fick motta HISO-stipendiet på deras årsmöte 11 april. Grattis Linnea!
Nu flyttar vi ut på Heden
Med start 30 april drar vi igång uteträningen på Heden.
IFKs Centralsytelses Stipendium
Omar Chabaan fick 19 april motta IFKs Centralsyrelses ungdomsstipendium på 10 000kr. Omar fick stipendiet för sina oerhört fina sprintinsatser de senaste åren. Grattis Omar och all lycka mot nya mål!
Kalendarium
Vårruset:                                              3 maj
Springtime:                                          5 maj
Friidrottsskolan                     18-21 juni och 25-28 juni
Lag-SM friidrott, SM-veckan:               6 juli
Öresundsspelen:                                6-8 juli
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här