Preheader.
eGenerator Campaign
Ordförande har ordet
Nu går innesäsongen mot sitt slut. Vi kan blicka tillbaka på många fina insatser, se nedan. I lördags var det hög energi i Friidrottshallen då vi hade 80 barn som var på vår lyckade prova-på-friidrott. Nu har vi Kretsen på lördag den 24 mars, ett bra tillfälle att prova på att tävla!

Sara Johnson, ordförande
Kretsen 24 mars – bra tillfälle att prova på
Nu på lördag den 24 mars anordnar vi de årliga kretsmästerskapen i Friidrottshallen. Det kommer att tävlas i 60m, 60m häck, 360m, längd och kula. Detta är ett utmärkt tillfälle för våra aktiva att testa formen och kanske prova på någon ny gren. Anmäl er på tavlan i friidrottshallen. Vi kommer att behöva hjälp av funktionärer vänligen kontakta claus.elnif@telia.com om ni kan vara med och hjälpa till.
Lyckad prova-på-friidrott
Minst 80 barn passade på att besöka och prova på friidrott i hallen i lördags. Det blev 3 intensiva timmar och ett väldigt lyckat arrangemang som resulterade i många nya intresserade. Tack Karin O Westergren, Erik Ovesson och Kristin Johnson tillsammans med våra duktiga ungdomstränare som bidrog till detta.
Utmärkelse till Omar
Vår egen talang och löfte Omar Chaaban fick vid Skånes Friidrottsförbunds årsmöte ta emot priset ”Yngre lovande idrottspojke 2017” . Grattis Omar!
Friidrottsskolan
Friidrottsskolan anordnas årligen av IFK Helsingborg och är ett utmärkt tillfälle för barn och ungdomar att testa på friidrottens alla grenar med mycket inslag av lek och skoj. Vi kommer befinna oss på Hedens Idrottsplats hela dagen, träffa kompisar, ha roligt och röra på oss.

Nu är anmälan till årets Friidrottsskola öppen!  http://www.ifkhelsingborg.se/Friidrottsskola2018/
Vårruset
IFK Helsingborg arrangerar tillsammans med IS Göta Vårruset (i år den 3 maj). Premiären för Vårruset förra året blev mycket lyckad och anmälningsläget inför årets upplaga bådar gott. Funktionärer kommer behövas! Vårrusets hemsida
Provlöp Springtime
Alla är välkomna att provlöpa springtimebanan måndag den 2 april (annan dag påsk) Start kl. 12 vid Henry Dunkers plats. Vi kommer ha hjälp av Team Rynkeby som kommer att ha cyklister som cyklar med längs baman och från Helsingborg marathon med farthållning. Bananer och vatten kommer att finnas vid målgång på Stortorget. Anmäl er på Facebook
Vi stöder #fairplay
IFK Helsingborg Friidrott stödjer nu tillsammans med drygt 940 andra idrottsföreningar och drygt 220 idrottsprofiler IDROTTSUPPROPET #fairplay Fair play på facebook
Rapport från inomhussäsongens mästerskap

Första mästerskapet ut - Senior SM i Gävle. 6 st aktiva och en medalj: Gabriella Jönsson brons i stavhopp på nytt fint PR och för första gången upp på 4.00m! Johanna Carlsson gjorde en fin final på 60m H med 6:e placering och säsongsbästa 8.59s. Även Marcus Thornée knep en 6:e plats i finalen 400m från innerbanan med 22.51s. Övriga att tävla: Omar Chaaban, Josephine Risberg Thoor och Linnea Jönsson.

JSM i Uppsala: även här 6 aktiva och härliga 4 medaljer! Denna helg var det Linnea Jönsson som briljerade i stavhopp F19 med guld på nytt PR 4.05m! Silver till Annika Jönsson K22 stav, 3.82m och även Gabriella Jönsson F17 stav, 3.90m. Omar Chaaban putsar på sitt PR från SM och kniper silver i P19 60m på 6.95s. Övriga att tävla var Linnea Tillman och Nicole Ridegård.

USM i Växjö: 3 deltagare och helgens medalj knep Adam Landén med silver på 400m och ordentligt PR med 51.08s. Övriga att tävla var Tilda Lilja och Samuel Combelles.

VSM i Västerås. Florentina Stojakovic tog guld på 400m silver på 800m och 1500m. Även en medalj till Solo Hammar som fick brons på 60m. Peter Lindgren gick till final på 60m och sprang 200m där han kom sjua i båda loppen.

Summa Sumarum: 16 aktiva på fyra SM-mästerskap med 10 medaljer och ytterligare 4 finalplatser.

Finfina resultat på Götalandsmästetskapen 13-14 år i Varberg i helgen. Juni Palm blev sexa på 200m med 27.14 och Casper Johansson blev femma på samma distans med 26.14. Båda slog personliga! Ludvig Palmér knep en andra plats i höjd på 151. Joanna Ek blev 11 i höjd på 137 och Simon Meiby blev 11 på 60m och 14 i kula. En bra insats i Skånelaget.
IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer
Svenska Friidrottsförbundet har sedan 1928 delat ut hederstecknet Stor Grabb. Genom åren har hela 14 stycken från IFK Helsingborg fått utmärkelsen, bland annat storstjärnor som Johan Wissman och Ricky Brush. Även vår sprinttränare Kenth Olsson är Stor Grabb. Se en komplett lista över Stora Grabbar och Tjejer på vår hemsida.
Kalendarium
Kretsen                                                                   24 mars
Provspring Springtime                                             2 april
Vårruset                                                                    3 maj
Springtime                                                                5 maj
Helsingborgshoppet                                                 26 juni
Friidrottsskolan                                                     18-29 juni
Finalen i LagSM friidrott, SM-veckan:                       6 juli
Öresundsspelen:                                                     6-8 juli
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här