Preheader.
eGenerator Campaign
Ordförande har ordet
Oj vad vi kan vara stolta! Systrarna Jönsson var båda över 4 meter i helgen, dessutom debuterade Gabriella i Nordenkampen. Karin Olsson Westergren är nyutnämnd förbundskapten för ungdomslandslaget – grattis! Innesäsongen är i full gång liksom planeringen av alla kommande arrangemang.

Sara Johnson, ordförande
Dubbla fyrametershopp av systrarna Jönsson
I lördags slog Linnea Jönsson till med sitt livs första fyrametershopp när hon klarade 4,00m i stav vid Atleticumspelen i Malmö. Lillasyster Gabriella ville inte vara sämre så hon hoppade hela 4,04m i hennes landslagsdebut vid Nordenkampen i Uppsala. Till helgen kommer både Linnea och Gabriella att vara med på ISM i Gävle., vilken spännande systerkamp det kommer att bli. Grattis Linnea och Gabriella till era fina resultat och lycka till på SM! (Bild: Britt-Mari Olsson/HD)
SM veckan
Den 2-8 juli kommer SM-veckan till Helsingborg och Landskrona. Över 50 deltagande sporter innebär nytt rekord för SM-veckan och att vi kan se fram emot en idrottsfest av sällan skådat slag i sommar. På Heden förbereder vi oss för att stå värd för Lag SM i friidrott, fredag den 6 juli. Andra arenaområden är till exempel Gröningen och Olympia Park i Helsingborg och Citadellområdet i Landskrona. Mer info: Smveckan.se/sommar,  @smveckan,  #smveckan
Karin, vår nya förbundskapten för 16-17 åringarnas landslag!
Vi säger ett stort grattis till Karin Olsson Westergren som har utsetts till ny förbundskapten för 16-17-åringarnas landslag. IFK Helsingborg känner sig hedrade och önskar Karin stort lycka till!

Läs en intervju med Karin på vår hemsida.
Tävlingar
Aktuella tävlingar kommande veckor är:

3-4 mars, Malmö Indoor Challenge i Malmö. Åldrar 8–14 år
24 mars Kretsen
Inne–SM, Inne-GM
Se kvalgränser för SM här: www.ifkhelsingborg.se/Resultat/kvalgransersm/. För mer information om kval till Götalands Mästerskapen se Skånes Friidrottsförbund

17-18 februari, SM i Gävle
24-25 februari, JSM i Uppsala
3-4 mars, USM, Växjö
10-11 mars, Götalandsmästerskapen i Varberg,  för 13-14 åringarna i Varberg
Springtime laddar inför 38:e löparfesten lördagen 5 Maj 2018
Sedan 1981 har Springtime bjudit in helsingborgarna till stor löparfest i Helsingborg. Arrangemanget har växt och lockar nu ca 4 000 löpare att delta i de fem olika loppen. Vi ska vara ”loppet för alla” och erbjuder Barnlopp med HD 151m, Minispringtime, ”alla kan springa gruppen” och våra stora klasser i 10 och 5km dam/herr. Efter önskemål från våra partners startar vi upp med en ny klass som vi kallar för Gå, lunka, löp 5km utom tävlan. Evenemanget inkluderar nu även en familjeoas på Sundstorget kl 11-16 för att locka ner fler familjer till city. Vi räknar med att locka ca 12 000 besökare till stan. Alla är välkomna att provlöpa springtimebanan 2/4 (annandag påsk) Start kl 12 Henry Dunkers plats. Anmäl er via Facebook. Bananer och vatten kommer att finnas vid målgången på  Stortorget.

Springtime är numera IFK Helsingborgs största inkomstkälla. Evenemanget har växt och behovet  är drygt 200 funktionärer. Vi räknar med din hjälp! Tillsammans ska vi fortsätta utveckla springtimedagen med kvalité och engagemang!

Sten Lind, tävlingsgeneral
Kretsen
24 mars kommer vi att anordna krestmästerskapen i Friidrottshallen. Det kommer att tävlas i 60m, 60m häck, 360m, längd och kula. Detta är ett utmärkt tillfälle för våra aktiva att testa formen och kanske prova på någon ny gren. Tävlingen är en utmärkt första tävling för dig som ännu inte testat tävlingsbanorna. Vi kommer att behöva hjälp av funktionärer vänligen kontakta claus.elnif@telia.com om ni kan vara med och hjälpa till.
Kalendarium
Friidrottshallen stängd pga mässa                         2-4 mars
Kretsen                                                                   24 mars
Vårruset                                                                    3 maj
Springtime                                                                5 maj
Helsingborgshoppet                                                 26 juni
Friidrottsskolan                                                     18-29 juni
Finalen i LagSM friidrott, SM-veckan:                       6 juli
Öresundsspelen:                                                     6-8 juli
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här