Preheader.
eGenerator Campaign
Ordförande har ordet
Vi kan blicka tillbaka på ett friidrottsår 2017 med många fantastiska prestationer av våra aktiva och ett oförglömligt SM på Heden i augusti. Tack alla ni som bidragit vid årets arrangemang; Vårruset, Springtime, Öresundsspelen, Kretsen och så SM i augusti med mera. Nu blickar vi fram mot ett 2018 som förutom våra ”vanliga arrangemang” även kommer SM-veckan där IFK Helsingborg ska vara värd för Lag-SM i Friidrott.

Vi ser fram emot ett spännande 2018 och önskar er alla en god jul och ett gott nytt år! 

Sara Johnson, ordförande
IFKs värdegrunder
Under förra friidrottsåret 2016/2017 genomförde IFK Helsingborg ett stort arbete kring våra värdegrunder. Detta resulterade i en policy och en handlingsplan för trakasserier och mobbning som ni kan läsa till fullo på vår hemsida (http://www.ifkhelsingborg.se/Klubbinfo/Policys/). Arbetet med våra värdegrunder slutar absolut inte där. Under 2017/2018 ska alla tränare förstå innehållet i dessa policys och ha lagt en plan för hur och när de ska genomföra möten/workshops med sin träningsgrupp och föräldrar.  Framöver kommer ni att kunna följa utvecklingen av vårt arbete med värdegrunderna här i IFKs nyhetsbrev.
Julklappsjakten 2-3 december
Helgen 2-3 december var ett härligt gäng ungdomar (födda 01-06) iväg och tävlade på Julklappsjakten i Göteborg. Traditionsenligt sov man på brottarmattorna och åt Peters thaigryta. Vi hade bästa hejarklacken och många fina resultat blev det. Läs ett längre referat på vår hemsida.
Julchansen på Atleticum 2-3 december
I samband med Julchansen i Malmö arrangerades också en " prova på förmiddag” där dryga hundratalet av de yngre förmågorna födda 2009-2012 ifrån de olika friidrottsklubbarna i Skåne var på plats. Från IFK hade vi halvdussinet på plats som provade på 60m, höjd, längd och kula. Efter lunch var det dags för de lite äldre där IFK hade ett par tävlande med.
Medlems- och träningsavgifter
För någon vecka sedan gick fakturor för medlems- och träningsavgift ut till alla aktiva. Det är viktigt att avgifterna betalas då alla aktiva automatiskt är försäkrade via Folksam och Riksidrottsförbundet. Kontakta kansliet om du inte fått faktura. Se våra avgifter: www.ifkhelsingborg.se/Klubbinfo/
Nya klubbkläder
Nu finns det nya klubbkläder både för våra aktiva och ledare att beställa. Se www.ifkhelsingborg.se/traning/klader.
Många fina prestationer uppmärksammades på medlemskväll den 21 november
Under vår egen konferencier Jonny Karlssons ledning belönades årets prestationer. Det var Friidrottsförbundets Ungdomsmärken, flera klubbrekord, USM- och SM-medaljörer  som uppmärksammades. Många fantastiskt bra resultat och prestationer som lovar mycket gott för IFK:s framtid. Väldigt glädjande var att över 120 av klubbens medlemmar och då inte minst en stor andel aktiva hade infunnit sig. Alla årets resultat hittar ni på vår hemsida.
Digitala medlemskort
Vi har gått över till digitala medlemskort. Genom vårt medlemssystem MyClub kan man få medlemskortet direkt i sin smartphone. Mer information om hur du går till väga finns på vår hemsida.
Kalendarium
Kretsen                                            mars/april

Vårruset:                                             3 maj

Springtime:                                          5 maj

Friidrottsskolan                                       juni

Finalen i LagSM friidrott, SM-veckan:     6 juli

Öresundsspelen:                                  6-8 juli       

IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här