Preheader.
eGenerator Campaign
Tack för er hjälp!
Årets Springtime var en stor succé, med ett fantastiskt väder, och mycket folk nere på Sundstorget i familjebyn. Vi har fått mycket bra feedback från löparna, de tycker det är ett härligt lopp att springa. Vi hade inte kunnat genomföra Springtime utan er hjälp, så vi tackar er alla som ställde upp! Loppet är vår största, enskilda inkomstkälla som gör att klubben kan fortsätta att satsa på våra barn och ungdomar och hålla nere avgifterna.
Vi vill också tacka alla våra partners, vi är så glada att ni vill vara med! Tackannons
Anmäl er som funktionär till SM!
Arbetet går vidare med att planera SM på Heden och det kommer bli en riktig folkfest. Vi hoppas att alla föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon, grannar och era vänner vill vara med under helgen 25-27 augusti och hjälpa till! Ni kan klicka på länken nedan så kommer ni till ett vår hemsida där länken till formuläret finns. som sedan mailas till adressen som står längst ner på blanketten.
Funktionärsanmälan
Lyckat stafett SM
I helgen var ett gäng ungdomar iväg på stafett SM i Malmö, och både aktiva och tränare är rörande överens om att stafett är roligt! Alla var jätteduktiga, och vi lyckades bl.a. få med oss en bronsmedalj och två klubbrekord hem.
I F15 4x80m ställde IFK upp med Tilda, Olivia, Anna och Hanna som blev fin femma på tiden 41.28 (klubbrekord).
I P19 4x100mt sprang Joel, Omar, Michael och Theo hem bronset med tiden 42.44 (klubbrekord).
Bra jobbat alla, ni är en del av IFKs framtid!

Friidrottsskolan
IFK Helsingborg andordnar återigen friidrottsskolan för barn 7-13 år vecka 25 och 26. Den passar både de som redan tränar friidrott och de som vill prova på, alla har så roligt! Huvudledare för friidrottsskolan är IFK:s egna ungdomar som till sin hjälp har sommarjobbare från kommunen. Vill du läsa mer och anmäla ditt barn gör du det på länken nedan:
Friidrottsskolan
Årets Kåges Stipendiat Erik Hasselgren
Erik Hasselgren fick mottaga Kåges Stipendium som mycket lovande medel och långdistaslöpare i IFK under Springtime. Erik har dragtis med lite skador under förra året men är nu på gång igen och hoppas på en bra utomhussäsong. Han gör sin första start för året på Bedaspelen i Klippan på söndag. Stort grattis Erik och lycka till!
Cecilia Sandell - finsk ungdomsstjärna till IFK
Vi har nöjet att välkomna Cecilia Sandell som tävlande för IFK Helsingborg. Cecilia har tränat med Kenth Olsson sedan i höstas, och Kenth meddelar att träningen går riktigt bra. Cecilia satsar på 400m häck och har JEM 22 som mål i år (tävlande för Finland) och även SM på Heden. Vi önskar dig stort lycka till i din satsning Ceciilia!
Sommarträning
Under sommaren kommer vi ha sommarträning för våra medlemmar som är födda mellan 04-07, där vi slår ihop  grupperna. Många är på semester så ibland är det ganska tunt på träningarna, så vi väljer att göra på detta viset i år. Det är ju också ett ypperligt tillfälle för era barn att lära känna fler barn i klubben.
Följande tider gäller från och med vecka 27:
Grupp 06-07 Tisdag 17.00-18.30 och torsdag 18.00-19.30
Grupp 04-05 Tisdag och torsdag 18.00-19.30
Ren Vinnare
Vi fortsätter vårt antidopingarbete, och vi vill gratulera de aktiva som har genomfört det webbaserade testet Ren Vinnare. Kunskap är det viktigaste vapnet i kampen mot doping. Vi har som mål att alla 15 år och äldre ska ha gjort testet innan årets slut. Länk till testet
Flera av våra tränare, ledngingsgruppen och utskotten genomförde även en Ledarskapsutbildning i april, där många viktiga ämnen behandlades, bl.a. antidoping, trakasserier mm.
Victor Svanesohn uttagen till World Para Athletics Championships
Victor Svanesohn ska återigen ta på sig landslagsoverallen, denna gång i London där VM i parafriidrott går 14-23 juli. Han tävlar i klassen F38 i kula, och finalen går av stapeln 19.03 den första tävlingsdagen 14 juli. Victor hälsar att det nog blir det största han gör i sin karriär ansett till arrangemanget, publik osv. Vi önskar dig stort lycka till!
Fler hedermedlemmar
Tryckfelsnisse, eller oförmåga att skriva av en lista, gjorde att vi missade två mycket viktiga namn i förra nyhetsbrevet. Huvudstyrelsen beslutade under sitt möte 7 dec att även Sten Lind och Leif Magnusson nu är hedersmedlemmar. Bägge har varit engagerade i IFK under många år, Sten de senaste åren som Springtime general och bägge är med i SM gruppen. Vi ber så mycket om ursäkt, ni gör ett fantastiskt jobb idéllt i vår klubb!
Vårruset, vilken succé!
3 maj gick Vårruset för första gången i Helsingborg och vi var medarrangörer tillsammans med IS Göta. Loppet blev en succé med cirka 4000 tjejer som sprang, joggade, lunkade eller gick 5 km i området kring Norrvalla Idrottsplats. Eftersom Vårruset är ett stort lopp och gick samma vecka som Springtime, fick vi ta hjälp av de andra sektionerna i IFK, IFK Gamla Gillet och Lions för att ro i hamn arrangemanget. Tusen tack för er hjälp, ni är fantastiska!
Öresundsspelen 7-9 juli
Till sist, men inte minst, vill vi påminna om att vi anordnar Öresundsspelen 7-9 juli. Listan sitter upp i klubbstugan så att ni kan anmäla er/ert barn till tävlingen, och information om funktionärshjälp kommer inom den närmaste veckan. Så gör som solen, boka in 7-9 juli på Heden i din kalender!
IFK Helsingborg
Planteringsvägen 141B     25232     Helsingborg
ifk.helsingborg@telia.com     www.ifkhelsingborg.se     042-137295
Webbversion
Avregistrera dig här